Allting har sin tid

Den 25/1 startar jag utförsäljning av min butik. Jag har drivit och levt med min butik dygnet runt, varje dag, året om i 10 år. Det har varit fantastiska år och jag ångrar inte att jag gjort detta men nu är det dags för mig att byta bana och göra något annat i livet. Jag vill poängtera att det inte är av ekonomiska skäl jag stänger min butik, även om det senaste året varit minst sagt påfrestande, utan det är endast av personliga skäl.

Som person drivs jag av att förändra och förbättra. Att förvalta passar inte mig alls och när jag nu hamnat i en situation där jag känner att jag inte kan utveckla min verksamhet mer så är det dags för mig att kliva av det här engagemanget. Jag har under åren, i ledet av att förbättra och förändra, skruvat på mitt sortiment för varje säsong för att bättre möta kundernas efterfrågan, jag har testat att driva webbshop, olika typer av modevisningar och kundaktiviteter och varit engagerad i det mesta som rör Skaras handel och näringsliv genom arbete i olika styrelser som Skara Handel, Mega och Företagarna. Jag har helt enkelt tömt ur mig själv på vad jag har att ge och nu är jag redo för nya äventyr.

Det är som sagt inte av ekonomiska skäl som jag stänger min butik. Jag har kunnat leva på min butik och även haft möjlighet att ha anställda. Den som påstår att det inte går att driva en lönsam butik i Skara har helt enkelt fel, men det går inte att bara öppna dörren och tro att kunderna ska strömma till. Det krävs ett stort engagemang för att få en sådan här verksamhet att rulla runt och det engagemanget i kombination med att vara låst vid butikens öppettider är ytterligare skäl till att jag nu känner att jag vill göra något annat och jag ser framemot att få mer tid över för min familj. 

Jag hoppas att min lokal kommer fyllas med någon trevlig verksamhet när jag lämnat den men först ska vi ha utförsäljning av alla våra varor och med anledning av pandemilagens skrivning om maxantal i butik så kommer det blir en långdragen utförsäljning, så det kommer dröja tills ni blir av med mig helt.

Sist men inte minst vill jag skicka ett stort tack till alla era fantastiska kunder som stöttat och peppat under alla dessa år. Utan er hade jag inte kunnat hålla butiken igång. Att hjälpa er att hitta de perfekta skorna och/eller de perfekta plaggen har varit fantastiskt roligt och en stor drivkraft. Att ha butiken fylld med kunder som pratar och provar och skrattar har verkligen fyllt våra dagar med så mycket energi. I pandemins spår har denna energi dock försvunnit lite och det har varit ett tungt år att ta sig igenom, så igen ett stort tack till alla er som på ett eller annat sätt stöttat oss. Det har betytt väldigt mycket.

Vad jag ska hitta på efter att jag stäng butiken vet jag ännu inte. Mode, skor, sömnad och handarbete har alltid varit centralt i mitt liv och det kommer jag inte kunna släppa helt. Kanske blir det en sömnadsateljé, kanske stylist, kanske polis, vilket ju iofs inte har alls med mode att göra, men ett yrke som jag länge varit intresserad av och jag känner också att jag gärna skulle vilja göra en insats för samhället när jag nu ska byta bana igen.

Utförsäljningen startar nu på måndag som sagt, 25/1. 40 % rabatt på alla höstens och vinterns kläder och skor, 20 % rabatt på väskor samt vår- och bassortiment. För att det inte ska blir för mycket köande kör vi extra långa öppettider under v 4.

Mån-tors 8-20
Fredag 8-18
Lördag 10-16
Söndag stängt

Hoppas vi ses!

2 tankar om “Allting har sin tid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *