RETURER – Detta gäller

ÅNGERRÄTT OCH RETUR

Du har en lagstiftad 14 dagars ångerrätt (öppet köp) från det att du har tagit emot en vara som du beställt via internet.

För att nyttja ångerrätten måste du meddela oss detta, antingen via e-post (info@bylotta.se) eller via telefon (0511-10652) senast 14 dagar efter att du mottagit din vara. Vi godkänner inte returer som inte meddelats oss i förväg. Om du returnerar varor utan att meddela oss ligger paketet kvar här oöppnat tills du hör av dig. Produkten du returnerar skall vara i säljbart skick med oskadad förpackning.

När du meddelat oss att du vill returnera din vara/dina varor skickar vi dig en returfraktsedel via e-post som du skriver ut och fäster på paketet och lämnar in på närmaste Dhl Service Point. Alternativt kan du uppge returfraktsedelns sändningsnummer (Shipment No.) på ditt Dhl Service Point så skriver de ut fraktsedeln åt dig där.

Du står själv för returfrakten tillbaka till oss och vi lägger kostnaden, 59 kr, på din Klarna faktura/betalning när vi fått tillbaka paketet. Du är skyldig att skicka tillbaka varan inom 14 dagar efter att du meddelat att du vill returnera din vara.

Vid nyttjande av ångerrätten återbetalas hela summan.

Vänligen observera att varorna måste skickas tillbaka i samma skick som du fick dem i, dvs i sin originalförpackning med etiketter och taggar kvar. Vi gör alltid en bedömning av din retur. Är varan trasig, använd, smutsig, tvättad, försenad eller på något annat sätt förändrad bedöms den som ej säljbar och vi kommer inte att återbetala dig och heller inte skicka tillbaka dina varor. 

Vid returnering av skor ska de skickas i skokartongen som de kom i och med sitt ursprungliga emballage i kartongen, dvs med papperstussar i, och skyddande papper runt skorna. Skokartongen ska i sin tur läggas i en fraktpåse eller låda för att undvika skador. Ingen tejp eller etiketter får fästas på skokartongen.

Vid returnering av skor ska de skickas i skokartongen som de kom i och med sitt ursprungliga emballage i kartongen, dvs med papperstussar i, och skyddande papper runt skorna. Skokartongen ska i sin tur läggas i en fraktpåse eller låda för att undvika skador. Ingen tejp eller etiketter får fästas på skokartongen.

BYTE

Vill du byta storlek, modell eller färg lägger du en ny order i webbshoppen på den vara/de varor du vill byta till. Följ anvisningarna för Ångerrätten för den vara du vill returnera.
OBS! Kom ihåg att alltid meddela oss via e-post (info@bylotta.se) eller telefon (0511-10652) innan du skickar dina varor!

REKLAMATION

Meddela varför du inte godtar varan samt ange varför du anser att varan är felaktig till e-post (info@bylotta.se) eller telefon (0511-10652).
Vi skickar sedan en förbetald returfraktsedel och anvisningar till dig.

Meddela alltid eventuell reklamation snarast möjligt.
Du har enligt lag, reklamationsrätt på din vara i 3 år förutsatt att felet kan åberopas säljaren som ursprungligt, inom 6 månader från inköpstillfället.

Vi accepterar beslut från Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

ÅTERBETALNING

Pausa din betalning hos Klarna när du vill returnera något till oss. På så sätt slipper du onödiga påminnelseavgifter. Vi återbetalar hela beloppet för den vara du returnerat (inkl fraktkostnader) så länge den returnerade varan är i samma skick som när du fick den. Läs mer ang detta under Ångerrätt.

EJ UTHÄMTADE PAKET

Hämtar du ej ut dina varor så debiterar vi dig vår kostnad för leverans, retur samt lagerkostnad. Kostnaden för detta är för närvarande 350 kr.

Ej uthämtat paket räknas inte som hävning av ditt köp. Du måste enligt svensk lag alltid meddela oss vid nyttjande av ångerrätt, reklamation, byte eller retur av din beställning.